Konsert i allehelgenstid tirsdag 8. november kl. 19.00

Allehelgens-konsert med ettertenksomhet og livsglede: Kristin Reitan og Jo Inge Bolstad

I Oslo Gospel Choir var hun kjent som Countrydronninga. Nå skal hun synge «sakte salmer og blå strofer». For Kristin Reitan har salmer vært en stor trøst når hun har mistet noen av sine nærmeste. Det ønsker hun å dele med andre i Allehelgenskonserten i Kulturkirken Fjell tirsdag 8. november.

Tett på livet
Hun har sunget i TV-studioer og konsertsaler, og utendørs på Momarkedet og enorme fotballstadioner. Men Kristin Reitan føler seg tettest på livet når hun synger på bedehuset eller i begravelser.

- Opplevelsen av livets ytterpunkter er noe alle mennesker erfarer. Det er i møtet med døden at vi er mest sårbare, og tettest på livet. De gamle salmetekstene har et slags urspråk som springer ut av livet selv. De setter ord på sorgen over å miste, men bærer også med seg håp og livsglede. Jeg tror det er derfor de er så levedyktige og slitesterke, sier hun.

Kristin Reitan er nok mest kjent som solist fra Oslo Gospel Choir der hun var med fra start og de neste 12 årene. I 1995 ga hun ut sin første soloplate "Salmer" og fulgte opp med utgivelsen "Julesalmer" i 2000.

- Utgangspunktet for disse platene var engasjementet mitt hos Kirkens Bymisjon, som ga meg mulighet til å formidle salmeskatten i utegudstjenester på Karl Johan. Dette ga meg opplevelser som virkelig fornyet salmeskatten jeg trodde jeg kjente så godt og egentlig ikke så den fulle verdien av. Men på asfalten mellom neonlys og folk på vandring gjennom byen fikk tekstene nytt liv, sier Kristin. I Fjell kirke 8. november har hun med seg pianisten Håkon Øyen, som blant annet spiller med Morten Abel.

Tekstperler
I tillegg har sogneprest Jo Inge Bolstad dukket ned i tekstarkivet, og funnet tekster som beveger og berører. Han har tidligere arbeidet med drama og teater. Fjell kirkes egen Per Roar Ekeland spiller til allsangene, der Erik Byes udødelige «Blå salme» får avslutte denne spesielle kvelden.

Konserten starter kl. 19.00 - tirsdag 8. november. Det blir som vanlig kafeteria i kirkestua etter konserten.

Inngang kr. 100,-