Ikonutstilling og syrisk restaurant

Den syriske ikonmaleren Ossama Mussleh stiller ut sine ikoner i Fjell kirke torsdag 18. august. Det blir også salg av nydelig syrisk mat.

Ikonmaleren Ossama Mussleh har gjennom mange år vært aktiv kirkesanger i den syrisk ortodokse kirke i Damaskus. Han er lærer og har i tillegg til sitt arbeid med undervisning også malt ikoner. Han ble kjent gjennom blant annet Peter Halldorfs bok "Doften av helgon". Undertegnede møtte Ossama i Damaskus i 2009 og har siden hatt kontakt og kjøpt noen av arbeidene hans.

Svein og Kirsten Sandvold har i flere år hatt nær kontakt med Ossama og hans familie og har også jobbet med formidling av hans ikoner til interesserte kjøpere i Norge. Ossamas historie er sterkt preget av krigen i Syria og han måtte flykte til Libanon der han har bodd de siste årene sammen med kone og to barn. Situasjonen for ham ble ytterligere problematisk fordi han gjennom prosess med fornyelse av pass måtte reise til Damaskus og dermed løp stor risiko for å bli innrullert i den Syriske hæren.

Nå søker han asyl i Tyskland og håper på en framtid der for seg og familien.

Ikonene på ustillingen er delvis malt i det siste - og dels hentet fra private samlinger. Utstillingen i Fjell kirke er åpning av en utstillingsrekke rundt i landet. Det blir anledning til å kjøpe/bestille ikoner.

Utstillingen er tilgjengelig i Fjell kirke fra kl. 14.00 torsdag 18. august og det blir en kulturkveld med foredrag og musikkinnslag kl. 19.00.

Mens utstillingen holder åpent blir det også anledning til å kjøpe nydelig syrisk middagsmat. To nyankomne syriske familier som er bosatt på Fjell og på Konnerud vil servere småretter for enhver smak! Inntektene fra salget går til Kirkens Nødhjelps hjelpearbeid for syriske flyktninger, se https://www.kirkensnodhjelp.no/her-jobber-vi/syria/  Du betaler det du ønsker å gi - kr 100, kr 200 eller kr 500. Du får et nydelig måltid i et godt fellesskap - og syriske flyktninger får rent vann og mat.

Velkommen til en meningsfull dag i Fjell kirke!

Arrangør: Fjell menighet i samarbeid med Svein og Kirsten Sandvold.