Fjell menighet

Fjell menighet
Postadresse: Albums gate 8, 3016 Drammen
Besøksadresse: Solsvingen 90, 3034 Drammen
Telefon: 32 98 91 00 
E-post: post.drammen@kirken.no 
Bankkonto: 2220.14.83666
Vipps: 126377
Org.nr: 976 989 686

Du er her: Fjell

Tord Gustavsen og Simin Tander

Tips en venn Info Printvennlig versjon 

For andre år på rad besøker Tord Gustavsen Fjell kirke i forbindelse med Drammen Sacred Music Festival

Jazzpianisten Tord Gustavsen holder konsert i Fjell kirke søndag 18. september, i samarbeid med Drammen Sacred Festival. Forrige gang han spilte i Kulturkirken på Fjell ble det publikumsrekord og fullt hus, og drammenspublikummet fikk en unik konsert med den fabelaktige pianisten. Denne gangen kommer han med vokalisten Simin Tander.

Norske salmetoner i vakker språkdrakt
Tord Gustavsen ga tidligere i år ut et nytt album, «What was said» på det tyske selskapet ECM Records der han nytolker og utfordrer gamle norske salmer i en sufi-inspirert og fri dialog.
Sammen med den afghansk-tyske sangeren Simin Tander og poeten B. Hamsaaya har han fått gjendiktet og transformert utvalgte salmetekster til det uutgrunnelig vakre språket pashto, som var morsmålet til Simins far, og dette er utgangspunktet for samarbeidet.
Det nye albumet er på samme tid en naturlig videreføring av Tords akustiske trio, og av hans sideprosjekter med vokalister gjennom årene. Tord har hatt en sentral rolle i prosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Synne Sanden.
«Hymns and Visions» 

I prosjektet «Hymns and Visions» integreres kvalitetene fra Tords instrumentalmusikk med det sterke samspillet med en karaktersterk og varm vokalist. I tett dialog med de gamle salmene gjør de også frie improvisasjoner og originalkomposisjoner av Tord Gustavsen til sufi-poesi i engelsk gjendiktning. Alt integreres inn i et univers av ladet minimalisme og sterke melodier.
For første gang på album og scene bruker Tord nå også subtile elektroniske elementer i musikken – elementer som lager nye lag og teksturer under og rundt og inni det akustiske flygelet.

Hør artistene fortelle om samarbeidet: 
https://www.youtube.com/watch?v=dZ8tbk8qtf4  
Konsertopptak med Simin og Tord som framfører «Eg veit i himmelrik ei borg» på pashto: https://www.youtube.com/watch?v=1-jbkTtpCvg  

Norsk og internasjonal begeistring:
• The Guardian: «stark, reflective new album. .. a beguiling new Gustavsen collaboration»
• Jazzwise: «Arresting and hypnotic .. a genuine and profound listening experience»
• Dagbladet: «et fabelaktig prosjekt, distinkt og poetisk, varsomt, kjælent, mykt som nysnø»
• Aftenposten: «Følsomhetens formidler. »
• Dagens Næringsliv: «Norske salmer, persisk poesi og en himmelsk vokalist gjør Tord Gustavsens syvende album til et av hans beste.»
• Romerikes Blad: «trøstende»

Se mer informasjon om festivalen på www.drammensacred.no !

Billetter kr. 250,-