Temagudstjeneste: Sammen på Guds jord - om klimarettferdighet

Generalsekretær Knut Refsdal i Norges Kristne Råd preker og Mangfoldhuset serverer Noas pudding

På søndagens gudstjeneste i Fjell kirke deltar vi i Norges Kristne Råds aksjonsuke: Sammen på Guds jord - om klimarettferdighet. Vi har vært så heldige å få generalsekretæren for rådet, Knut Refsdal på besøk i Fjell kirke. Han holder dagens preken.

Vi har god kontakt med Mangfoldhuset i Drammen. Det er en aktiv og flink gruppe med tyrkisk bakgrunn som er meget opptatt av dialog og samarbeid på tvers. Som muslimer markerer de Ashura og gjør det med en velsmakende og hyggelig tradisjon. Noa er en viktig del av tradisjonen og de lager en velsmakende dessert av mange ulike frukter. Tanken er at det er restene av maten i Arken som på denne måten blir til en feiring av Guds nåde og velsignelse når Arken nådde tørt land.

Gudstjenesten har ellers vårt vanlige preg med det som hører vår messe til. Vi håper at denne søndagen blir en markering av vårt fellesskap med ulike kristne grupper og andre tradisjoner i et engasjement for å ta vare på vår jord.

Noas pudding